Stern Palota

Gyors internet-hozzáférés

24 órás elérhetőség

Lift

Bemutatkozás

Az irodaház a pesti Bulváron, az Andrássy úton található, alig egy saroknyira az Operaháztól. Az 1882-ben emelt három emeletes épületet egyik előnye, hogy három utcai homlokzattal rendelkezik – az Andrássy út mellett a Dobó és a Révay utcák határolják. Építésekor a földszinten raktárak és üzletek voltak, ehhez kapcsolódó félemeleti helyiségekkel. Az emeleteken nagypolgári lakások voltak.

Az 1950-es évektől kezdve, mint irodaház működik. Az irodai használatra a szinteket átépítették, a falak áttörésével, áthelyezésével és újak emelésével az emeleteket körüljárhatóvá tették. A tetőteret beépítették. Ez a beépítés jól illeszkedik a környezetbe, az épület stílusát, egységes megjelenését nem bontja meg, az utcáról nem is látható.

Az irodaház ötszintes (pince- földszint, félemeletek- három emelet + a beépített tetőtér). Az Andrássy úttal párhuzamos hossztengelyű, szabályos négyszög alakú épület. Az Andrássy úti homlokzat középtengelyéhez képest kissé eltoltan nyílik a főbejárat, amely a tágas márványoszlopos előtérbe vezet. Az udvart a földszint fölött lefedték még a húszas években, jelenleg tetőkertté alakított.

1984-1986 között teljes körű felújítására és korszerűsítésére került sor. 1997-2002 között jelentős modernizációra került sor, amely kiterjedt az informatikai infrastruktúra kialakítására, illetve, ahol indokolt volt a helyiségek klímatizálására. 2010-től megindult – ahol indokolt a homlokzati nyílászárók cseréje.

Az irodaház „műemléki környezetben” van – védett a homlokzat, a bejárati fogadótér, a lépcsőház, a függőfolyosók és az udvari homlokzat.

Az épület szerkezeti falai – beleértve a válaszfalakat is, téglából készültek. A földszint feletti födém dongaboltozat, a többi födém acélgerendák közötti poroszsüveg boltozat. A nyílászárók fa szerkezetűek. Az épülettel egykorú ajtók borított ácstokosak, az újabbak általában pallótokosak. Az ablakok kapcsolt geréb-tokosak. Az épület központi fűtéses, a pinceszinten lévő 2 db gáztüzelésű kazánnal . A fűtési rendszer alsó elosztású, szivattyús meleg vízfűtés. A hőleadók öntöttvas, illetve acéllemez radiátorok.

Az épület természetesen összközműves. Telefon- és számítógép hálózat: CAT-5-ös strukturált adathálózat van kiépítve az épületben, IBM árnyékolt alkatrészekből felépítve 1000 végponttal. Amelyből a földszint, félemeleten 90 található, továbbá a jelenlegi bérlő által kiépített mintegy további 110 db.

Az épületen belül a 24 órás portaszolgálat mellett riasztórendszerek és külső-belső térfigyelő kamerarendszer működik.

Bérbe adható terület összesen 3.800 m2

Bővebb információ: Horányi Zsuzsanna

Telefon: +36 30 560 7295

E-mail: andrassy@komplex.hu

Térkép

Állásajánlatok

létesítményfelelős
Stern Palota

Létesítményfelelős

Létesítményfelelőst keresünk Andrássy úti irodaházunkba, azonnali kezdéssel.

Ajánlatkérés