Hungária Malomudvar Irodaház

Parkolás

Gyors internet-hozzáférés

24 órás elérhetőség

Kávézó

Hőmérséklet szabályozás

Lift

Bemutatkozás

Irodaházunk Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő kerületében, az új dél-pesti városközpontban helyezkedik el, a belső Soroksári úton a Tóth Kálmán és Vágóhíd utca között. A Soroksári út szemben lévő oldalán helyezkedik el az új Nemzeti Színház, a Művészetek Palotája. A szomszédos telkeken új iroda- és lakóházak épülnek, mely fejlesztések következtében a korábbi erőteljesen ipari jellegű környezet teljes mértékben átalakul intézményi és lakóövezetté.

Az ingatlan-együttes autóval kiválóan megközelíthető. Behajtás az Irodaház parkolójába a Soroksári útról, kihajtás a Tóth Kálmán utcai kapun történik. Gyalogosan, tömegközlekedéssel rendelkezésre áll a 2-es és 24-es, továbbá az 1-es villamos, valamint a 23-as és az 54-es busz, rövid séta a H6 és H7 HÉV végállomása. A Budapestet átszelő kerékpárutak 5 percre találhatóak.

Az egykori Hungária Hantoló Malom Rt. 1890-ben alakult. A malom tevékenység 1963-ban megszűnt. A felújítások, modernizálás, új épületek, szárnyak felhúzása alapvetően követte az épületegyüttes korábbi építési stílusát, ezért ma is egységesnek tekinthető. Alapvetően jellemző a falazó-tégla homlokzat. A későbbi épületeken – részben a korábbi homlokzatok átalakítás miatt befalazott nyílásainak esztétikus eltakarására – megjelennek a vakolt, vagy a kombinált felületek is.

Az épületegyüttes alapvetően irodai és raktározási funkciókat lát el.
Az ingatlan-együttes épületei műemléki védettség alatt állnak, hiszen ez az épületegyüttes a legjobb és legeredetibb állapotban megmaradt komplett malom a budapesti Soroksári úton, amely egészen az 1960-as évekig Magyarország legnagyobb malomipari központja volt.

A műemléki kötöttségek figyelembevételével is az épületek korszerűsítettek és jól karbantartottak. Folyamatosan történik, a karbantartás mellett – az eredeti formák figyelembevételével – a külső felújítás és belső modernizálás. Az ingatlan együttes infrastruktúrájának a műszaki állapota jó. A homlokzati felújításoknak köszönhetően jól illeszkedik a megváltozó környezetéhez, megőrizve a múlt hangulatát és klasszikus magyar malomüzemi épületstruktúrát.

2021-ben lezárult legutóbbi fejlesztés a 15. raktárépület felújítása. A Műemlék jelleg megőrzésével a mai kor igényeinek megfelelő, modern műszaki megoldásokkal kialakított irodák átadása szeptember 24-én megtörtént.

A védett építészeti környezetben lévő műszakilag elavult raktárépületben 3 szinten kialakításra került 6 db 150-160 m2 irodablokk, a pincében 6 db 30 m2 raktár.

Bővebb információ: Máté Magdolna

Telefon: +36 30 502 4811

E-mail: mate@komplex.hu

Térkép

Állásajánlatok

Ajánlatkérés